RWE виграла арбітраж проти "Газпрому" про ціни на газ

Четвер, 27 червня 2013, 17:58

Арбітраж виніс рішення на користь німецької RWE в суперечці з "Газпромом" про ціну довгострокових контрактів на постачання газу.

Про це йдеться в повідомленні RWE, передає "Інтерфакс-Україна".

Німецька компанія повідомила, що суд задовольнив позов RWE "значною мірою". Суд постановив зробити повернення частини платежів, починаючи з травня 2010 року, і ввести до складу формули ціни спотову складову.

Раніше "Газпром" (РТС: GAZP) програв RWE арбітраж про стягнення з імпортера штрафів за невибірку газу за умовою контрактів "бери-або-плати". Це рішення зараз "Газпром" намагається оскаржити.

Реклама:

RWE є самим лютим супротивником "Газпрому" на зовнішніх ринках - крім судів вона в піку "Газпрому" організовує в реверсному режимі постачання газу до України з Європи.

Як повідомлялося, 10 червня одному з найбільших європейських газових трейдерів - RWE - не вдалося домовитися з "Газпромом" про зниження цін на газ.

Нагадаємо, в листопаді 2012 року компанія стала продавати Україні російський газ, який отримувала по українській газотранспортній системі. Поставки здійснюються з Польщі та Угорщини за ціною 390 доларів за тисячу кубометрів. Російський газ для України коштує 430 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: