Україна схвалила купівлю Фрідманом і Ханом "дочки" RWE

Четвер, 6 листопада 2014, 18:34

Антимонопольний комітет України надав компанії LetterОne російських мільярдерів Михайла Фрідмана і Германа Хана дозвіл на опосередковане придбання у німецького енергетичного концерну RWE акцій його дочірнього підприємства RWE Dea.

Про це йдеться в повідомленні опублікованому на сайті відомства, повідомляє Forbes.

"Зазначене рішення було обумовлено зобов'язаннями, які полягають у припиненні відносин контролю після здійснення концентрації між компанією RWE Dea AG і її продавцем", - йдеться в повідомленні.

Фрідман і Хан домовилися про купівлю нафтогазової "дочки" RWE за 5,1 млрд євро в середині березня 2014 року. Угода повинна була пройти узгодження в раді директорів концерну і у регуляторів.

Реклама:

Міністерство економіки Німеччини на чолі з міністром Зігмаром Габріелем вже перевірило угоду і визначило, що вона не суперечить стратегічним інтересам країни. Також схвалила операцію і Єврокомісія, що не знайшла в запланованій операції антиконкурентних складових.

В жовтні 2014 року газета Financial Times повідомила з посиланням на джерела, Великобританія може заблокувати угоду через антиросійські санкції. В RWE тоді відзначили, що процес продажу триває, і від подальших коментарів відмовилися.

"Ми як і раніше працюємо над тим, щоб закрити операцію в 2014 році, як і планувалося", - процитувало представника RWE агентство Reuters.

RWE, що входить в п'ятірку найбільших енергетичних концернів Європи, оголосив про намір продати "дочку" Dea в березні 2013 року.

У числі потенційних покупців були нафтогазова компанія Wintershall, що запропонувала 3,5 млрд євро, і консорціум з інвесткомпанії KKR і Kuwait Petroleum Corp., який запропонував 4,2 млрд євро.

В січні агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що ці пропозиції перекрив Михайло Фрідман, який заявив про готовність витратити на Dea 5 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: