Клименко пообіцяв фізособам повернути сплачений податок на нерухомість

П'ятниця, 19 квітня 2013, 15:45

Міндоходів вважає розумною законодавчу ініціативу, що передбачає відстрочку обов'язкової сплати податку на нерухомість для фізосіб до 1 січня 2014 року.

Про це повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Клименка, фізичні особи вже встигли оплатити зазначений податок і в разі прийняття закону, що передбачає відстрочку для них, всі сплачені кошти будуть автоматично повернені громадянам.

"Якщо буде прийнятий закон, тобто абсолютно чіткий порядок повернення сплачених сум, коли за заявою платника дані суми йому перераховують. Тут рівним рахунком проблем немає", - сказав він.

Реклама:

Міністр також повідомив, що в даний час Міндоходів не відчуває будь-які труднощі з адмініструванням цього податку.

"Є дискусія і вона цілком розумна про те, щоб дати платнику квитанції і провести звірки до кінця поточного року і вже більш точно, щоб уникнути неприємностей і якихось стислих термінів, зробити це як сервіс для платника. Ця дискусія є. Розумна вона? Розумна", - сказав він.

Нагадаємо, Кабмін пропонує в 2013 році не стягувати з фізичних осіб податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, так як необхідний час на формування реєстру його платників.

Як відомо, власники нерухомого майна, яке підлягає оподаткуванню, з 15 квітня почнуть отримувати повідомлення про суму нарахованого податку та платіжні реквізити.

Як повідомлялося, юрист ЮФ "Ілляшев та Партнери" Тарас Утиралов заявляв, що податок на нерухомість - це податок для середнього класу.

Нагадаємо, у Міндоходів підрахували, що середній розмір платежу податкуна нерухомість для квартир з житловою площею понад 120 кв. м складе 300 гривень, для будинків площею понад 250 кв. м - 800 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: