Віднині українцям доведеться платити податок на нерухомість

Понеділок, 15 квітня 2013, 10:33

Власники нерухомого майна, яке підлягає оподаткуванню, з 15 квітня почнуть отримувати повідомлення про суму нарахованого податку та платіжні реквізити.

"Сплатити нарахований податок потрібно буде протягом двох місяців з моменту отримання такого повідомлення. Для цього громадяни мають змогу скористатися послугами банківських установ або поштових відділень, мешканці сільської місцевості можуть сплачувати податок через каси сільських рад", - повідомили у Міндоходів.

У міністерстві зазначили, що якщо платник не згоден із нарахованими у повідомленні сумами, він повинен звернутися до податкової для звірки даних, але не пізніше, ніж за два місяці після отримання повідомлення.

Як повідомлялося, юрист ЮФ "Ілляшев та Партнери" Тарас Утиралов заявляв, що податок на нерухомість - це податок для середнього класу.

Реклама:

Нагадаємо, у Міндоходів підрахували, що середній розмір платежу податку на нерухомість для квартир з житловою площею понад 120 кв. м складе 300 гривень, для будинків площею понад 250 кв. м - 800 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: