Урожай зернових може зрости на 20 мільйонів тонн - Присяжнюк

Четвер, 11 квітня 2013, 19:54

Відновивши системи зрошення, вітчизняні аграрії зможуть збільшити валовий збір урожаю на 20 мільйонів тонн.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба.

"Зрошення - це стратегічне завдання для нашої держави. Адже ми знаходимося в зоні ризикованого землеробства. Тому президент звернув увагу та дав доручення Кабміну приступити до програми відновлення зрошення. Так, наразі вже є рішення Уряду повернути міжгосподарські мережі, на що вже погодилася місцева влада. Водночас, ми готуємо економіко-технічне обґрунтування щодо національної системи зрошення. І відновивши її, ми збільшимо вал урожаю зернових щонайменше на 20 мільйонів тонн", - наголосив Присяжнюк.

Також міністр зауважив, що загалом планується відновити зрошення на близько 3,5 млн гектарів землі протягом 4-5 років. І кошти для цього передбачається акумулювати за рахунок державної фінансової підтримки та інвестицій. У результаті цього аграрії отримають енергозберігаючі зрошувальні технології, що відповідають особливостям регіонів.

Реклама:

"Наше завдання - своєчасно дати дешеву воду. Адже, відновивши систему зрошення, сільгоспвиробник має отримати економічно обґрунтовану воду для зрошення та підвищити показники власного врожаю. І на сьогодні ми бачимо, що вже є національні технологічні розробки, наукові рекомендації та розрахунки і, головне, - бажання сільгоспвиробників використовувати найоптимальніші для своїх господарств зрошувальні технології", − наголосив Присяжнюк.

Нагадаємо, що Програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, яку затвердив Уряд, передбачає відновлення та модернізацію систем зрошення на Півдні України. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!