"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк доручив Насірову і трейдерам розібратися з детінізацією ринку зерна

Середа, 12 серпня 2015, 13:35

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Державній фіскальній службі спільно з операторами ринку зерна вжити заходів щодо його детінізації.

Про це він заявив в ході засідання уряду в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"З'явилися непоодинокі факти закупівлі зерна за готівку. Кажуть, що ціна навіть вища, ніж по безналу. Це або схема по легалізації відмитих грошей, або інша схема, можливо, з відшкодування ПДВ", - сказав він.

У зв'язку з цим прем'єр віддав доручення ДФС вирішити цю проблему.

Реклама:

"Я доручаю Державній фіскальній службі разом з операторами ринку застосувати заходи щодо детінізації цього ринку і визначити, що відбувається на ринку зернових, чому такі великі обсяги необлікованої готівки потрапляють на ринок", - сказав Яценюк.

Прем'єр також доручив Мінагропроду разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, НБУ уявити прогнозні обсяги надходжень іноземної валюти від експорту сільгосппродукції до кінця поточного року.

"Це дасть можливість і Нацбанку себе більш впевнено почувати, і нам буде зрозуміло, якою буде пропозиція (валюти) на ринку", - додав Яценюк.

За його словами, Мінагропрод повинен постійно відстежувати запаси зерна на внутрішніх складах, проводити наради з трейдерами по експортним можливостям.

Як повідомлялося, за даними Європейської бізнес асоціації, в Україні зараз здійснюється закупівля зерна групою невідомих осіб і компаній безпосередньо у сільгоспвиробників, розрахунки відбуваються готівкою в іноземній валюті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: