Янукович віддав Клименку адміністрування єдиного соцвнеску

Понеділок, 18 березня 2013, 17:47

Функцію адміністрування єдиного соціального внеску покладено на Міністерство доходів і зборів.

Про це йдеться в положенні про створення Міндоходів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Міндоходів є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань: ... забезпечення формування та реалізації державної політики щодо адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", - йдеться в документі.

В даний час функцію по адмініструванню єдиного соцвнеску покладено на Пенсійний фонд. У 2012 році ПФ забезпечив надходження коштів до бюджетів фондів соціального страхування на загальну суму 178,8 млрд гривень. Ефективність збору єдиного соцвнеску, за підрахунками експертів, становить всього 84,5%.

Реклама:

Також одним з основних завдань міністерства є боротьба з правопорушеннями при застосуванні законодавства з питань сплати ЄСВ.

Міндоходів, відповідно до покладених на нього завдань, визначає єдину методологічну базу звітності з ЄСВ, а також здійснює контроль за дотриманням податкового та митного законодавства, законодавства з адміністрування єдиного внеску та в межах своїх повноважень - іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на міністерство .

Міндоходів планує істотно спростити адміністрування ЄСВ для підприємців і збільшити його надходження.

Глава відомства Олександр Клименко також не виключає можливості збільшення обсягу надходжень від сплати ЄСВ після того як Міндоходів візьме на себе функцію по його адмініструванню.

За його словами, резервом для збільшення таких надходження повинна стати детінізація економіки, ліквідація конвертаційних центрів і виведення заробітних плат співробітників підприємств із тіні.

Раніше перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов повідомив про плани уряду внести у Верховну раду законопроекти про зниження ставки єдиного соцвнеску до 15% і розширення шкали прогресивного податку на доходи фізичних осіб із зниженням мінімальної ставки до 10% в лютому-березні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!