Росія спише Кубі частину мільярдного боргу

Неділя, 24 лютого 2013, 12:46

Борг Куби перед Росією, що перевищує 30 млрд доларів, буде частково списаний, а частково - реструктурований на десять років.

Про це заявив міністр промисловості і торгівлі Росії Денис Мантуров, пише "Лєнта.ру" з посиланням на" Інтерфакс".

Згідно з повідомленням, Мантуров не уточнив, яка частина заборгованості буде списана, а яка реструктурована, зазначивши, що про точних пропорціях можна буде говорити після узгодження відповідних процедур усередині держави. Очікується, що сторони залагодять усі формальності до вересня поточного року, а фінальну угоду сторони повинні підписати до кінця року.

Газета "Ведомости" з посиланням на неназваного федерального чиновника пише, що всього російська сторона має намір списати близько 90% боргу Куби. При цьому однією з умов врегулювання питання про заборгованість було підписання авіаційних контрактів.

Реклама:

Як повідомив Мантуров, представники обох держав також підписали угоду про купівлю кубинською стороною російської авіатехніки на загальну суму в 650 млн доларів.

Парафування домовленості про врегулювання кубинського боргу перед Росією відбулося за підсумками візиту прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва до Гавани і його переговорів з лідером Куби Раулем Кастро.

Крім того, сторони підписали меморандуми про співпрацю двох країн, у тому числі в галузі освіти і про взаєморозуміння між держкорпорацією "Росатом" та Агентством з ядерної енергії та передовим технологіям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: