Фірми, підконтрольні Ахметову, отримають чверть мільярда за ліки

Понеділок, 28 січня 2013, 08:38

Головне управління охорони здоров’я Донецької ОДА уклало низку угод на постачання фармацевтичних препаратів та виробів медичного призначення на 385,05 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається у повідомленні, більшу частину цієї суми - 232,17 млн гривень - отримає ТОВ "А’СТА". Засновником цієї компанії є "Український аптечний холдинг" з групи СКМ Ріната Ахметова.

За даними "Дзеркала тижня", "А’СТА" з 2010 року фактично утримує монопольне становище на ринку держзакупівель Донецької області. В 2012 році  "А’СТА" отримала підряди Донецького облздраву на 209 млн гривень, в 2011 - на  200 млн гривень.

Реклама:

Решту підрядів отримали Донецьке комунальне підприємство "Фармація" -137,48 млн гривень, ТОВ "Лізоформ Медікал" - 12,37 млн гривень та ТОВ "Добрі ліки" - 3,03 млн гривень. Остання фірма знову ж таки контролюється групою Ахметова.

"По жодній з угод облздрав не опублікував даних щодо вартості цін на окремі предмети закупівлі, що порушує вимоги Мінекономторгівлі. При цьому по окремим лотам було сформовано замовлення на тисячі різних найменувань продукції, що унеможливлює участь у тендері невеликих компаній, що спеціалізуються на окремих видах медичних товарів", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!