Обіг електронних грошей в Україні склав 1,2 мільярда

П'ятниця, 25 січня 2013, 15:35

Обіг електронних грошей в Україні в секторі, чинному за національними правилами, в січні-вересні 2012 року склав 1,164 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні НБУ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сума електронних грошей, на яку користувачі здійснили операції з метою оплати товарів (обіг електронних грошей), за три квартали 2012 року (1,164 млн гривень) збільшилася майже в десять разів у порівнянні з показником за весь 2011 рік (116 млн гривень). Лідером за обсягом використання електронних грошей є система ГлобалМані", - повідомили в НБУ.

У Нацбанку нагадали, що вимоги до випуску і використанню e-грошей в Україні встановлені законом про платіжні системи та переказ коштів.

Реклама:

Згідно з цим законом, право випуску e-грошей в Україні мають тільки банки. При цьому плануючий випустити e-гроші банк зобов'язаний узгодити з НБУ правила їх використання.

За даними НБУ, на сьогоднішній день за узгодженими з НБУ правилам випуск e-грошей здійснюють: ВіЕйБі Банк (система e-гроші - "Максі"), Фідобанк (МопеХу), Ощадбанк (ГлобалМані).

Крім того, в цьому переліку банки-члени міжнародної платіжної системи Visa International - Кредитпромбанк і Південний, а також банки-члени НСМЕП - Імексбанк, Львів, Фолькс-Банк, ЧБРР, Полікомбанк, Меркурій, Демарк, Хрещатик, Експрес-Банк і Міжнародний інвестиційний банк.

"За інформацією банків-емітентів, за три кварталу 2012 року загальна кількість електронних грошей, що знаходилося в обігу (7,4 млн гривень), збільшилася в 1,8 рази в порівнянні з усім 2011 роком (4,1 млн гривень)", - резюмували в НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!