Секретар РНБО закликав інвесторів вкладати в Україну

Середа, 2 січня 2013, 14:50

Секретар РНБО Андрій Клюєв закликав вітчизняних та іноземних інвесторів скористатися суттєвими пільгами.

Про це він заявив у коментарі журналістам, повідомив прес-секретар РНБО Артем Петренко.

"У поєднанні з розумною макроекономічною та помірною бюджетною політикою стимулювання інвестактивності у пріоритетних галузях - єдиний вірний шлях в умовах тривалої трансформаційної кризи", - зазначив Клюєв.  

За його словами, пріоритетом для держави має залишатися розвиток внутрішнього виробництва, зокрема спрямований на імпортозаміщення, а також державні інвестиції в інфраструктурні проекти.

Реклама:

Водночас, Клюєв зазначив, що дуже важливо продовжувати дерегуляцію ряду сфер для спрощення умов ведення бізнесу.

У цьому зв'язку секретар РНБО нагадав, що пакет законів, ухвалений минулоріч ВР, визначає основи державної політики в інвестиційній сфері на найближчі 20 років, а також порядок і умови для державної підтримки інвестпроектів.

"Важлива концентрація ресурсів держави та бізнесу саме на пріоритетних напрямках, тому закони, що набрали чинності, впровадили додаткові стимули для залучення інвестицій у створення нових виробництв, модернізацію та реконструкцію існуючих, і збільшення випуску продукції у цих галузях", - зауважив Клюєв.

Він додав, що на найближчі 5 років звільнено від оподаткування прибуток, одержаний від реалізації інвестпроектів на новостворених підприємствах, а також на діючих виробництвах, де відбулася реконструкція або модернізація.

Секретар РНБО уточнив, що прибуток звільняється від сплати податку тільки в частині, одержаній від освоєння цих інвестицій. А в наступні 5 років (до кінця 2022 року) з таких інвестиційних проектів стягуватиметься податок на прибуток у розмірі лише 8%.

Клюєв підкреслив, що кошти, звільнені від сплати податку на прибуток, мають направлятися на розширення виробництва, переоснащення матеріально-технічної бази підприємства, впровадження нових технологій або на погашення кредитів.

За словами Клюєва, такі підприємства також отримали змогу на найближчі 5 років при ввезенні в Україну обладнання та комплектуючих (якщо аналоги не виробляються в Україні), призначених для створення нового або реконструкції існуючого виробництва, розраховуватися за ПДВ податковими векселями.

Клюєв повідомив, що змінами до Митного кодексу операції з імпорту цього устаткування звільнені і від ввізного мита.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!