Податкова вихваляється викриттям мільярдних махінацій

П'ятниця, 14 грудня 2012, 12:25

Понад 1,3 млрд гривень - такій сумі дорівнює загальний обсяг махінацій з державним бюджетом, які в 2012 році викрила податкова міліція.

Про це повідомив начальник податкової міліції Андрій Головач, передає "УНІАН".

"Ми значно посилили роботу у цьому напрямку, визначивши контроль за видатками державного бюджету як один із пріоритетів нашої діяльності. Завдяки заходам податкової міліції вже відшкодовано завданих державі збитків на суму понад 300 млн гривень, і робота в даному напрямку продовжується", - зазначив Головач.

Одним з яскравих прикладів цієї роботи Андрій Головач привів викриття податковою міліцією схеми розкрадання державних коштів керівництвом державного підприємства, яке було замовником тендерів на загальну суму більше 212 млн гривень.

Реклама:

"При перевірці постачальника державного підприємства було встановлено, що зазначений суб'єкт господарювання є "фіктивним". У зв'язку з цим держпідприємству донараховано 25,4 млн гривень. Податківці повністю довели провину порушників, і останні, погодившись з претензіями, добровільно сплатили кошти до бюджету в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Порушено за даним фактом кримінальну справу за ознаками ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах зараз направлено до суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!