Apple оштрафували на сотні мільйонів

Середа, 7 листопада 2012, 10:00

Американський суд постановив, що Apple доведеться виплатити 368,2 млн доларів на користь компанії VirnetX Holding Corp за порушення прав на патенти, пов'язаних з VPN-мережами.

Про це повідомляє CyberSecurity.

"Apple визнана винною в порушенні прав на чотири патенти, пов'язаних з організацією приватних мереж. Зараз під приціл VirnetX потрапили такі продукти Apple, як iPhone, iPod Touch, iPad, а також всі комп'ютери Mac. В Apple свою провину заперечують, кажучи, що видані патенти недійсні", - пише видання.

Спірні патенти VirnetX охоплюють використання DNS-сервісів для створення приватних віртуальних мереж, через які власники сайтів можуть взаємодіяти з клієнтами безпечним способом, а працівники компаній можуть отримувати безпечний доступ до конфіденційної інформації.

Реклама:

"Впродовж декількох років Apple відмовлялася платити за використання наших патентів. Apple заявляла, що нічого не порушує, однак самі розробники Apple заявляли, що їх не цікавлять чужі розробки, і вони будуть робити продукти так, як самі вважають за потрібне", - говорять в VirnetX.

Також в компанії заявили, що якщо Apple не зможе укласти угоди про використання патентів, то компанії доведеться заблокувати FaceTime.

У свою чергу в Apple заявили, що "компанія нічого не винна VirnetX. Ця компанія не може отримати гроші за те, до чого не має відношення. Технології VirnetX, якщо і задіяні, то у вкрай обмеженому обсязі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!