Apple і HTC уклали ліцензійну угоду

Понеділок, 12 листопада 2012, 11:05

Apple і тайванський виробник смартфонів HTC уклали ліцензійну угоду строком на 10 років, відмовившись від патентних позовів щодо один одного.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Як зазначається у повідомленні, 10 листопада компанії оприлюднили спільну заяву, в якій оголосили про припинення обопільних судових розглядів, що почалися понад два роки тому після того, як Apple звинуватила HTC у порушенні патентів на iPhone.

"Apple і HTC не розкрили фінансових подробиць угоди, проте більшість учасників ринку схиляються до того, що виплати будуть покладені на тайванську компанію. Представник HTC Саллі Джулієн заявила, що угода, за оцінками компанії, не позначиться негативно на її фінансових показниках", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як відомо, Apple звинувачувала HTC у тому, що пристрої тайванської компанії копіюють технологію мультитач-зуму, пошуку номерів телефонів в електронних листах, який надає можливість зробити дзвінок без ручного введення, розблокування телефону ковзаючим дотиком до дисплея, а також кілька інших функцій, і у зв'язку з цим вимагала від комісії з міжнародної торгівлі (ITC) США заборонити ввезення на територію країни смартфонів HTC.

У свою чергу HTC звинувачувала Apple в копіюванні технологій безпроводового доступу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: