Apple хоче зробити з iPhone платіжний термінал

Середа, 9 лютого 2022, 12:40 -
 
фото apple

Техкомпанія Apple анонсувала функцію "Tap to Pay" для своїх iPhone – вона дозволяє використовувати смартфон як платіжний термінал.

Про це повідомляє пресслужба Apple.

Компанія повідомила, що функція стане доступною вже цьогоріч і дозволить бізнесу приймати оплату через iPhone та встановлений партнерський застосунок. Спершу вона працюватиме лише у США.

Платіжні платформи та розробники зможуть інтегрувати технологію у свої програми для iOS і пропонувати їх своїм бізнес-клієнтам як застосунки для оплати. Stripe стане першою платіжною платформою, яка випробовуватиме функцію. 

Реклама:

Tap to Pay працюватиме на пристроях iPhone XS або новіших моделях. Під час оплати необхідно піднести свій смартфон, годинник або безконтактну платіжну картки до iPhone продавця – оплата буде здійснена за допомогою технології NFC. Додаткового обладнання не потрібно.

Зазначається, що всі трансакції, які здійснюються через Tap to Pay, є зашифрованими, тож Apple не знатиме, що й хто купує.

Функція працюватиме з безконтактними картками міжнародних платіжних систем, зокрема American Express, Discover, Mastercard та Visa.

Нагадуємо:

Приватбанк у партнерстві з компанією Visa оголосили про запуск в Україні рішення "Термінал" на основі Tap to Phone – технології, що перетворює смартфони або планшети на повноцінний POS-термінал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: