Депутати дозволили Азарову позичити у Китаю мільярди доларів

Четвер, 5 липня 2012, 09:22

Верховна рада дозволила уряду здійснити запозичення до спеціального фонду держбюджету в розмірі до 3 млрд доларів (еквівалент 24,3 млрд гривень) від Експортно-імпортного банку Китаю.

За законопроект, який вносить відповідні поправки до державного бюджету на 2012 рік, у середу проголосували депутати, повідомляє агентство УНІАН.

"Умови запозичень, запропоновані Експортно-імпортним банком Китаю, достатньо для нас позитивні, тому що ставка буде шестимісячний Libor+4,5%, термін погашення – до 15 років", – сказав перший заступник міністра фінансів Анатолій М’ярковський, який представляв законопроект у сесійному залі.

Він пояснив, що запозичення вважатимуться здійсненими після підписання індивідуальних, так званих, локальних кредитних угод упродовж року.

Реклама:

Згідно з рішенням уряду здійснюватиметься фінансування на умовах як безпосередньої державної підтримки в сільському господарстві, так і на кредитній поворотній основі нашого аграрного сектора.

Як повідомлялося, 28 червня 2012 року був підписаний меморандум про співпрацю між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Експортно-імпортним банком Китаю щодо підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві.

Для його фінансування уряд 3 липня подав до Верховної ради законопроект про внесення змін до держбюджету на 2012 рік.

Згідно із документом, пропонується здійснити запозичення у розмірі 24,3 млрд гривень (3 млрд доларів) із відповідним коригуванням граничного рівня дефіциту держбюджету і граничного рівня державного боргу, при цьому їх абсолютні розміри після зміни в законопроекті не вказуються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: