"Чорноморнафтогаз" збільшив видобуток газу на 12,8%

Вівторок, 10 липня 2012, 18:54

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" у першому півріччі 2012 року збільшило видобуток газу до 542,5 млн кубометрів з 481 млн кубометрів за аналогічний період 2011 року.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу компанії.

"Роботи з дооблаштування Штормового і Архангельського родовищ (на шельфі Чорного моря), капітального ремонту свердловин на родовищах дозволили збільшити видобуток у січні-червні 2012 року більш ніж на 60 млн кубометрів і стали логічним продовженням діяльності компанії в минулому році, коли було зупинене багаторічне падіння видобутку блакитного палива", - ідеться у прес-релізі компанії.

Наприкінці червня "Чорноморнафтогаз" довів видобуток природного газу на чорноморському шельфі до 3,1 млн кубометрів на добу, що є історичним максимумом.

Реклама:

Ще більш значного збільшення видобутку ця "дочка" держхолдингу "Нафтогаз України" очікує після введення в експлуатацію восени 2012 року Одеського і Безіменного родовищ газу.

Завдяки можливостям високотехнологічних самопідйомних плавучих бурових установок (СПБУ), перша з яких - "Петро Годованець" - розпочала роботу 1 червня, а друга приступить до робіт у четвертому кварталі 2012 року, видобуток газу компанією в 2012 році планується на рівні 1,15 млрд кубометрів (на 100 млн кубометрів більше, ніж у 2011 році), а в наступному - вже 1,65 млрд кубометрів.

Компанія повідомляє, що зростання в 500 млн кубометрів, що становить чверть річного споживання газу в Криму, буде здійснюватися за рахунок продовження освоєння Одеського і Безіменного родовищ газу з використанням високотехнологічних СПБУ.

"Поповнення парку бурових установок "Чорноморнафтогазу" вже сьогодні допомагає компанії кожен місяць нарощувати видобуток на діючих родовищах, освоюючи паралельно нові. Зокрема, в червні СПБУ "Таврида" і "Сиваш" займалися бурінням на Штормовому і Архангельському родовищах, а СПБУ "Петро Годованець" приступила до робіт на Одеському родовищі", - повідомляє компанія.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці та видобутку нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів.

Нині на шельфі Чорного та Азовського морів і в сухопутній частині Криму "Чорноморнафтогаз" розробляє 3 газоконденсатних, 6 газових і 1 нафтове родовище.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: