Рейтинги 20% світових банків можуть бути знижені - Fitch

Вівторок, 10 липня 2012, 13:31

У другому кварталі 2012 року 21,5% рейтингів банків світу за версією Fitch опинилися на перегляді з можливістю зниження проти всього 18,8% у першому кварталі.

Про це йдеться у звіті Fitch, передає "Інтерфакс".

У новому звіті зазначається, що 60% знижень рейтингів, вироблених в минулому кварталі, довелося на банки, що працюють на розвинених ринках, зокрема, у зв'язку зі зниженням суверенних рейтингів Іспанії, Греції та Японії.

Разом з тим, прогнози рейтингів більшості банків погіршилися у другому кварталі, що було пов'язано як з аналогічними рейтинговими діями, вжитими щодо суверенних емітентів (як у випадку з Індією, Венесуелою, Кіпром та Єгиптом), так і з рейтинговими діями в відношенні материнських структур банків.

Реклама:

У розвинених країнах велика частина банківських рейтингів знаходиться в категорії А, хоча і тут присутнє погіршення ситуації: їх частка знизилася в другому кварталі до 44% з 46,9% - у першому.

Рейтингів в категорії ВВВ стало більше: 28,4% у другому кварталі проти 26,9% - у першому.

На ринках, що розвиваються більшість рейтингів відноситься до категорії ВВВ (35,4% у другому кварталі) при цьому їх частка зростає (у першому кварталі було 35,4%), частка рейтингів з категорії А, навпаки, падає (з 18,4% до 17,9%).

Кількість підвищувальних рейтингових дій зросло відносно першого кварталу вдвічі, проте в абсолютному вираженні їх все одно зовсім небагато: всього 16.

Велика їх частина відноситься до ринків, зокрема, Росії, Казахстану і швидкозростаючих ринків Латинської Америки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: