В аеропорту Донецька відкрито новий термінал

Понеділок, 14 травня 2012, 16:24

14 травня в Донецьку урочисто відкрито новий термінал комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Донецьк".

Про це повідомляє DT.UA із посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

Під час відкриття на нову злітно-посадкову смугу вперше здійснив посадку один із гігантів авіабудування - літак Boeing-747.

Новий термінал, побудований у Донецьку компанією "Альтком", має сім поверхів, з них три - основні. Висота будівлі - 19 метрів, а в найвищій частині - 23 метри.

Реклама:

Потоки пасажирів розділені на два рівні: виліт і приліт.

У зоні "Прибуття" (рівень - 6 метрів) розташовані 20 кабін паспортного контролю, чотири каруселі для видачі багажу, а також два пункти митного контролю. На цьому рівні також передбачений вихід до автостанції.

У зоні "Реєстрація" (рівень 0 метрів) розташовані 38 стійок реєстрації і дві стійки для прийому негабаритного багажу. У зоні "Виліт" (рівень 7,8 м) знаходяться 18 ліній.

Фото Бориса Колеснікова з Facebook  

Пропускна спроможність нового терміналу зросла у 10 разів - до 3,1 тис. пасажирів на годину.

Загальна площа будівлі - 58 тис. квадратних метрів, залів очікування - 5 тис. квадратних метрів, комерційних об'єктів - 4 тис. квадратних метрів.

В аеровокзальний комплекс також входить автостанція, триповерховий паркінг на 605 машин (з них 31 паркувальне місце - для малорухомих груп пасажирів), відкриті паркінги на 1004 машини, автобусні стоянки на 20 автобусів.

Термінал з'єднаний із паркінгом двома критими галереями. До будівлі примикає естакада.

На естакаді і під нею три смуги руху. Для зручності пасажирів весь комплекс спроектований таким чином, що пасажири можуть пройти від літака до паркінгу не виходячи на вулицю.

У терміналі також передбачена сучасна організація обслуговування маломобільних груп населення.

Як відомо, число пасажирів аеропорту "Донецьк" у першому кварталі 2012 року зросло на 42% порівняно з аналогічним періодом 2011 року і склало 184,3 тис. осіб.

Пасажиропотік на внутрішніх рейсах в січні-березні 2012 року склав 65,1 тис. осіб, а на міжнародних - 119,2 тис. осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: