У Москві заборонили рекламу "МММ-2011"

Четвер, 10 травня 2012, 15:04

Московське управління Федеральної антимонопольної служби Росії заборонило розміщення реклами нової фінансової піраміди Сергія Мавроді "МММ-2011".

"Реклама Сергія Мавроді "МММ 2011; SERGEY MAVRODI.COM; попереджаю: піраміди небезпечні для вашого фінансового здоров'я "визнана неналежною", - йдеться в повідомленні Московського управління служби, передають "Ведомости".

Таке рішення прийнято за результатами розгляду звернення департаменту засобів масової інформації та реклами міста Москви.

В ході розгляду матеріалів справи комісія антимонопольного органу встановила в діях "Медіа-Столиця", який розмістив цю рекламу, порушення закону "Про рекламу".

Реклама:

Зокрема, наголошується в повідомленні, при розміщенні реклами фінансових послуг не було вказано найменування особи, яка надає ці послуги. ТОВ "Медіа-Столиця" наказано припинити розповсюдження неналежної реклами МММ.

"Московським УФАС Росії в даний час розглядається понад 20 фактів розповсюдження подібної реклами. Дії всіх осіб, причетних до розповсюдження неналежної реклами фінансових послуг і залученню громадян до участі у фінансовій піраміді, будуть перевірені на відповідність антимонопольному законодавству", - відзначив провідний спеціаліст - експерт відділу контролю за рекламною діяльністю і припинення недобросовісної конкуренції Павло Олійник.

Раніше влада низки регіонів Росії застерегла громадян від вкладення грошей у новий проект Мавроді, а регіональні управління ФАС також порушили справи про порушення закону "Про рекламу" при розповсюдженні реклами проекту "МММ-2011", серед них Бурятське, Чуваська, Пензенське, Нижегородської і Красноярське УФАС Росії.

З застереженням від вкладень в будь-які фінансові піраміди до росіян звернулася і Федеральна служба з фінансових ринків.

Незважаючи на це, згідно з опитуванням ВЦВГД, 4% росіян готові вкладати гроші в новий проект Мавроді, а, розмірковуючи про майбутнє проекту, 46% росіян вважають, що проект швидше припинить свою участь через втручання держави, ніж через брак бажаючих брати участь в ньому.

А кожен п'ятий опитаний не бачить в діях Мавроді нічого незаконного, хоча 75% упевнені, що Мавроді - аферист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: