ЄС очікує від оновленої команди уряду України проведення реформ

Середа, 4 квітня 2012, 13:13

У Європейському союзі очікують від оновленої команди українського уряду вирішення проблем у співпраці з ЄС та активного проведення реформ.

Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що європейська сторона занепокоєна неналежним проведенням реформ в Україні.

"Ми дуже багато чули про наміри та плани, розроблені нинішнім урядом, і ЄС протягом кількох років підтримує ці реформи", - сказав він.

Реклама:

Водночас, за словами європейського дипломата, неналежна їх реалізація призвела до того, що ЄС призупинив значну частину технічної допомоги українській стороні.

"Ми також перебуваємо в ситуації, коли ті поради й консультації, які надає ЄС, не беруться до уваги", - наголосив посол.

Він нагадав, що в українському уряді відбулися певні зміни, й висловив сподівання, що оновлений Кабмін докладе всіх зусиль для поліпшення ситуації в цьому напрямі.

"Я дуже сподіваюся, що ця нова команда зможе вирішити ті проблемні аспекти, які сьогодні існують у сфері співробітництва між Україною та ЄС, щоб ми могли відновити надання допомоги Україні, а також проводитимуться відповідні реформи, необхідні для євроінтеграції країни", - сказав Тейшейра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: