Присяжнюк сподівається відновити експорт сиру вже у квітні

Середа, 11 квітня 2012, 13:57

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк сподівається на відновлення експорту українських сирів до Російської Федерації у квітні - середині травня.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу під час засідання уряду, повідомляє агентство УНІАН.

"Вчора приїхали і працюють представники Росспоживнагляду на Пирятині (Пирятинський сирзавод) і переїдуть на Мену (Менський сирзавод). Ми сподіваємося, що у квітні - середині травня ми ці питання познімаємо", - сказав Присяжнюк.

Він відзначив, що на сьогодні всі зауваження, які були пред'явлені інспекторами після першої перевірки підприємства "Гадячсир", відпрацьовані і направлені Росспоживнагляду.

Реклама:

"Ми чекаємо реакції… Або буде контрольна перевірка, або буде прийняте рішення відкрити", - сказав Присяжнюк.

Як повідомлялося, 8 лютого Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств – ПрП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.), заявивши, що в українських сирах виявлено велику кількість пальмової олії.

У Держветфітослужбі України ці претензії назвали безпідставними.

На початку квітня Мінекономрозвитку за підсумками зустрічі з представниками Росспоживнагляду заявило про вирішення "сирної проблеми".

Так, за даними голови міністерства Петра Порошенка, сторони погодили умови зняття ембарго на сир виробництва семи українських виробників.

Однак експорт українських сирів до Росії, як і раніше, не відновлений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!