Світовий банк готовий підтримати "непослідовні" реформи в Україні

Вівторок, 6 березня 2012, 18:03

Реалізація викладених у програмі президента Віктора Януковича економічних реформ відбувається непослідовно, проте Світовий банк і надалі готовий надавати свою підтримку Україні для їх подальшого впровадження та досягнення соціальної згоди довкола найбільш вирішальних із них.

Про це заявив віце-президент Світового банку у справах Європи та Центральної Азії Філіп Ле Уеру в коментарі DT.UA.

"Україна має дорожню карту економічних реформ, викладену у програмі президента на 2010-2014 роки. Але її реалізація є непослідовною", - зазначив він.

"У нашій новій Стратегії партнерства з Україною, яка набрала чинності минулого місяця, ми пропонуємо низку заходів, спрямованих на подолання вузьких місць у впровадженні реформ, посилення боротьби з корупцією та сприяння більшій соціальній згоді довкола вирішальних реформ. Світовий банк готовий підтримати Україну у впровадженні тих необхідних реформ, які зможуть розкрити її величезний економічний потенціал та покращити життя людей", - сказав Ле Уеру.

Реклама:

При цьому віце-президент СБ підкреслив, що "лідери України мають керуватися прикладом Європи, яка показала, що зусилля з досягнення цієї згоди та енергійне здійснення реформ дають суттєвий економічний і політичний виграш".

У зв’язку з цим він нагадав, що зараз країни Європи проводять реформи - роблять свої ринки праці гнучкішими (щоб створити робочі місця для молоді), спрощують функції податкових адміністрацій (аби пожвавити формальний сектор економіки), підвищують пенсійний вік (задля відновлення стійкості державних пенсійних систем).

"Європейські країни, які вдалися до цих заходів раніше, нині пожинають плоди своїх зусиль. Реформи і стійкість взаємопов’язані як у Європі, так і в інших регіонах світу", - додає Ле Уеру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: