Акцизні марки за рік подорожчали втричі

Середа, 28 березня 2012, 13:53

Департамент контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби 19 березня уклав угоду з ДП "ПК "Україна" із виготовлення цінних паперів" на виготовлення акцизних марок на загальну суму 380,44 млн гривень.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Замовлено 1,45 млрд марок на алкогольні напої та 4,26 млрд марок на тютюнові вироби. Середня вартість однієї марки склала 6,66 копійки.

Як відомо, у 2011 році ДПА за 512 млн гривень замовляло виготовлення 18,1 млрд марок для алкоголю та 6 млрд для тютюнових виробів. Тоді середня вартість однієї марки складала 2,12 копійки.

Реклама:

Торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", що пояснюється монополією державного комбінату на друк таких марок.

"Виготовлення марок акцизного податку з 2003 року здійснює державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" із виготовлення цінних паперів", яке перебуває у сфері управління Міністерства фінансів та має відповідну ліцензію на провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів та документів суворої звітності. Відповідно до листа Міністерства фінансів від 08.02.2012 № 31-13010-09-13/2365 єдиним спеціалізованим підприємством, яке має необхідне обладнання, технічні, технологічні та організаційні можливості для виготовлення марок акцизного податку у відповідних обсягах, своєчасно та якісно, є Поліграфкомбінат "Україна", – ідеться в обґрунтуванні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!