Янукович пообіцяв почати будувати "Укриття" на ЧАЕС за місяць

Вівторок, 27 березня 2012, 15:03

Будівництво об’єкта "Укриття" на Чорнобильській атомній електростанції розпочнеться 26 квітня цього року.

Про це президент Віктор Янукович повідомив під час спілкування з українськими журналістами в Сеулі, інформує прес-служба президента.

За його словами, збір коштів на будівництво об’єкта – це спільне досягнення світового співтовариства.

"Україна стала активним учасником міжнародної співпраці у напрямку забезпечення ядерної безпеки… І це відчувають наші партнери зі всього світу", - сказав Янукович.

Реклама:

Глава держави нагадав про ще одну ініціативу України – створення науково-дослідного центру світового рівня на Чорнобильській АЕС.

"25 років досвіду, який має Україна, корисно було б використати усьому світу", - сказав він.

На думку Януковича, у підготовці концепції щодо створення такого центру цілком природною була б участь Японії, яка має досвід ліквідації аварії на АЕС "Фукусіма".

Як відомо, 19 квітня 2011 року різні країни світу та міжнародні організації оголосили розмір своїх додаткових внесків на проект "Укриття" та інші чорнобильські проекти загальною сумою на 460 мільйонів євро.

Водночас, президент Янукович тоді заявив, що за попередніми даними до фондів чорнобильських проектів зібрано близько 550 мільйонів євро.

А 26 квітня 2011 року, у своєму зверненні до 25-річчя з дня чорнобильської трагедії, Янукович заявив, що надані Україні гарантії дозволяють збудувати безпечне укриття над четвертим реактором ЧАЕС до 2015 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!