Колишнього голову МВФ звинуватили у звідництві

Вівторок, 27 березня 2012, 10:08

Слідчі французького міста Лілль після восьмигодинного допиту пред'явили колишньому главі МВФ Домініку Стросс-Кану попередні звинувачення у співучасті у звідництві у складі злочинної групи, за що дають до 20 років в'язниці.

При цьому слідчі не стали пред'являти екс-міністру звинувачення у приховуванні зловживання громадськими коштами, у чому Стросс-Кан також підозрювався, повідомляє DT.UA.

Стросс-Кан проходить обвинуваченим у справі про проституцію навколо готелю Carlton у Ліллі.

За даними слідства, він неодноразово брав участь у розпусних вечірках в Парижі, Вашингтоні та інших містах, на які запрошувалися повії, а оплачувалися вечори частково за рахунок французьких підприємств.

Реклама:

Стросс-Кан свою провину не визнає і стверджує, що біля Лілльського Carlton взагалі ніколи не бував.

Захист контакти Стросс-Кана з повіями заперечує, але підкреслює, що Стросс-Кан міг і не знати, що це професіоналки.

Також вони нагадують, що нинішнє законодавство не вважає правопорушниками тих, хто користується послугами повій. Більше ж їхньому підзахисному пред'явити нічого.

Адвокат Анрі Леклерк пообіцяв, що рішення пред'явлення звинувачень буде оскаржене.

Як відомо, саме по собі відвідування повій у Франції не є злочином. У конкретній же справі кримінал полягає в тому, що сутенери, які організували мережу, платили жінкам зарплату через свої офіційні компанії.

Серед підозрюваних організаторів мережі знайомий Стросс-Кана, комісар поліції і керівник департаменту поліції Лілля Жан-Крістоф Лагард.

Він підозрюється, зокрема, в тому, що в 2010-2011 роках організував поїздки французьких повій до Нью-Йорка до Стросс-Кана, коли той ще очолював Міжнародний валютний фонд.

Також серед фігурантів справи ще два знайомих Стросс-Кана - це підприємці Давид Роке і Фабріс Пашковскі.

Як повідомлялося, Стросс-Кан пішов з посади керівника МВФ у травні 2011 року після того, як його звинуватили у зґвалтуванні покоївки готелю у Нью-Йорку, але справу закрили через відсутність доказів.

Про причетність Домініка Стросс-Кана до розслідування діяльності злочинної мережі, що постачала повій готелю Карлтон у Ліллі французькі ЗМІ повідомили у листопаді 2011 року.

У публікаціях повідомлялося, що з Лілля дівчат відвозили до Парижа для участі в оргіях, які відвідував і Стросс-Кан.

Після появи цих повідомлень екс-чиновник разом зі своєю дружиною Анн Сінклер подав до суду на п'ять видань, які розповсюдили інформацію. Окрім того, повідомлялося, що Стросс-Кан має намір судитися з президентом Франції Ніколя Саркозі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!