"Газпром" і "Нафтогаз" створять СП для освоєння Чорноморського шельфу

Вівторок, 24 січня 2012, 11:53

Gazprom International (РФ) і НАК "Нафтогаз України" домовилися активізувати співробітництво щодо створення спільного підприємства (СП) для освоєння структури Паласса на шельфі Чорного моря.

 

Про це йдеться у повідомленні російської компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідна домовленість досягнута на зустрічі делегацій компаній в Москві 18 січня.

"Gazprom International готовий до спільного освоєння перспективних об'єктів на транскордонній ділянці шельфу Чорного моря. У березні 2011 року правління ВАТ "Газпром"схвалило програму освоєння ресурсів вуглеводнів на шельфі Чорного моря до 2030 року, у відповідність з якою структура Палласа розглядається як найбільш перспективний на шельфі об'єкт", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

До цього часу "Нафтогаз" провів на ділянці сейсморозвідувальні роботи 2D, інтерпретацію отриманих матеріалів, побудував структурні карти і оцінив прогнозні ресурси вуглеводнів.

"За даними "Нафтогазу", загальні видобувні ресурси категорії С3 можуть становити 12,2 млн тонн нафти, 120,7 млрд кубометрів газу. Сукупні видобувні ресурси оцінюються компанією в 132,9 млн тонн умовного палива", - наголошується в повідомленні.

Українська сторона запропонувала фахівцям "Газпрому" в лютому відвідати Київ для вивчення геолого-технічної і фінансово-правової документації.

Нагадаємо, структура Палласа розташована в північно-східній частині Чорного моря на кордоні України і РФ.

Домовленість про спільну розробку цієї ділянки досягнута між "Нафтогазом" і "Газпромом" в 2007 році.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни.

Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

Компанія Gazprom International є єдиним спеціалізованим підприємством по реалізації проектів ВАТ "Газпром" з пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів за кордоном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!