Тільки 500 сімей щороку отримують пільгові кретити на житло

Середа, 28 грудня 2011, 14:22

Близько 500 сімей отримують щороку кредити на придбання житла за програмою пільгового іпотечного кредитування.

Про це заявив глава правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні у нас зареєстровано близько 17 тисяч сімей. На рік за програмою пільгового кредитування отримують кредити близько 500 сімей. Приблизно така ж кількість отримали державну допомогу за програмою "Доступне житло", - сказав він.

За його словами, за весь час дії програми пільгового кредитування близько 9 тис сімей змогли придбати житло.

Реклама:

"На сьогодні понад 10 тисяч сімей отримали допомогу саме за такою програмою. Заселились у квартири близько 9 тисяч, для інших сімей житло ще будується", - розповів Рисухін.

Глава правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву також повідомив, що цього року установа видала кредитів на суму 175 млн гривень.

"Програма діє вже 8 років, і за це час були різні періоди: коли вона інтенсивно працювала і коли йшла на спад. У 2004 році була виділена найбільша сума підтримки з державного бюджету - 122 мільйони гривень. Потім розмір коштів постійно зменшувався. У 2011 році ми видали за всіма напрямками фінансування 175 мільйонів гривень кредитів, і таки кредити отримали протягом року 472 сім'ї", - зазначив Рисухін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!