"Антонов" отримає 200 мільйонів у капітал та створить СП з Росією

П'ятниця, 4 листопада 2011, 18:56

Віктор Янукович підписав прийняті в жовтні зміни до бюджету-2011, якими передбачається надання 200,8 мільйонів гривень у статутні капітали підприємств, що входять в ДАК "Антонов". Про це сьогодні повідомила агенція "Інтерфакс" з посиланням на сайт Адміністрації Президента.

Нагадаємо, до цього холдингу входять Державне підприємство "Антонов" (раніше - АНТК ім. Антонова), "Серійний завод" Антонов "(раніше "Авіант"), " 410-й завод цивільної авіації "(всі - Київ) та Харківське державне авіаційне виробниче підприємство.

Сьогодні також стало відомо, що державне підприємство "Антонов" до 2016 року планує витратити на власне технічне переозброєння більше 300 мільйонів доларів. Загалом, як повідомив голова правління ДАК "Антонов", президент - генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа, держпідприємство потребує 500 мільйонів на переоснащення. Він додав, що підприємство має намір отримувати інвестиції зарубіжних партнерів.

Найбільш вірогідним партнером є Росія, з якою авіавиробник може вже в першому кварталі 2012 року створити спільне виробництво сiмейства регiональних реактивних лiтакiв нового поколiння Ан-148/158.

Реклама:

"Сьогоднi ми проводимо роботу з росiйською стороною щодо створення СП iз сiмейства лiтакiв Ан-148/158. Є iнвестори, якi хочуть вкласти кошти. Бiзнес пiшов активнiшими темпами", - зазначив Кiва.

За його словами, до СП увійдуть ДП "Антонов" з української сторони, ВАТ "ВАЛТ" та ще низка фiнансових структур з російської. Умови спiвробiтництва поки що вiдпрацьовуються.

За оцiнками російського "Ильюшин Финанс Ко", потреба ринку в лiтаках сiмейства Ан-148/158/168 до 2025 року оцiнюється щонайменше в 400 машин. Але якщо на літаки буде встановлено двигуни захiдного виробництва замість двигунів "Мотор Січ", то ця цифра може подвоїтися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!