У Канах завершився саміт G20

П'ятниця, 4 листопада 2011, 16:22

За підсумками саміту країн "Великої двадцятки" французький президент Ніколя Саркозі оголосив про збільшення ресурсів МВФ для надання допомоги як країнам, що розвиваються, так і єврозоні, що зіткнулася з безпрецедентною у своїй історії борговою кризою.

Як передає "Інтерфакс Україна", за словами Саркозі, Європейський фонд фінансовий стабільності буде співпрацювати з МВФ, що допоможе залучити необхідні фінансові ресурси для поступового виходу з кризи.

"Поки ми будемо тільки вирішувати, в якій формі буде проходити ця співпраця, проте до наступного саміту G20, який пройде в лютому наступного року, ми збираємося оформити договір", - заявив французький президент на прес-конференції після закінчення саміту.

Саркозі відзначив, що країни "двадцятки" прийшли до єдиної думки щодо необхідності контролю над фінансовими відтоками, боротьби з ухиленням від податків, а також з "фінансовими гаванями".

Реклама:

За підсумками саміту не були озвучені якісь конкретні заходи з порятунку Греції. У п'ятничному засіданні саміту, що тривав два дні, країни більше обговорювали проблему стимулювання економічного зростання у глобальному масштабі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!