Україна розпочне роботу з МВФ лише після газових переговорів з Росією

П'ятниця, 4 листопада 2011, 14:40

Перебуваючи сьогодні у Белграді (Сербія) прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що після завершення переговорів з Росією про ціну на газ Україна почне роботу з МВФ по корекції програми співпраці на 2012 рік, передає "Інтерфакс Україна".

Коментуючи результати переговорів глави Мінфіну Федора Ярошенка і віце-прем'єр-міністра соціальної політики Сергія Тігіпка з МВФ, Азаров зазначив, що Фонд з розумінням підходить до тих проблем, які стоять перед Україною.

"Є, звичайно, проблеми, пов'язані з наявними розбіжностями в частині оцінки перспектив розвитку економіки України на наступний рік, за доходною частиною бюджету є певні різночитання, але я не вважаю їх принципово важливими", - сказав прем'єр.

Однак, як повідомляє видання "Вечірні вісті", керівництво України не провело жодної зустрічі з представниками місії МВФ, про що заявив колишній перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський.

За його словами, за десять перебування місії  у Києві в українського уряду не знайшлося часу для зустрічі її з представниками, які сьогодні достроково покинули Україну.

"З моменту приїзду місії з нею ніхто не зустрічався. Я спілкувався з представниками місії, вони були в шоці. На робочому рівні працювали, але все кивали на Азарова при будь-якому складному питанні, а він з місією на той момент, як мінімум, відмовився зустрічатися ", - заявив Уманський.

Передбачалося, що за результатами нинішніх переговорів місія повинна була рекомендувати раді директорів МВФ завершити перегляд програми за угодою stand by і надати Україні черговий транш фінансування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!