ДКЦПФР посилить контроль акціонерних товариств

П'ятниця, 4 листопада 2011, 10:11

ДКЦПФР оприлюднила законопроект, яким планує підвищити відповідальність учасників фондового ринку.

Ключові зміни запропоновано внести до переліку підстав для ліквідації компаній, пише видання "Комерсант Україна".

Ч. 2 ст. 38 закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізосіб-підприємців" буде доповнена шістьма пунктами, серед яких непроведення зборів АТ протягом двох років без поважної причини.

"За відсутність факту проведення зборів акціонерів протягом двох років зараз немає покарання", - говорить начальник управління аналітичного забезпечення ДКЦПФР Максим Лібанов.

Реклама:

Підставами для ліквідації компанії за рішенням суду також стануть наступні причини: емітент протягом року не розкриває інформацію про свою діяльність - крім АТ, у нього були відсутні керівники, не були сформовані органи АТ або спостережна рада, порушення, допущені при створенні АТ, які неможливо усунути.

Судова санкція піде і за ненаданням регулярної інформації в ДКЦПФР протягом двох років після застосування фінансових санкцій.

Будуть введені і нові штрафи до Кодексу про адміністративні порушення.

Так, за порушення умов припинення роботи на ринку, укладення угод з похідними, реєстрація яких скасована, і проведення операцій з цінними паперами в умовах заборони на внесення змін до реєстру будуть застосовуватися санкції у вигляді 200-500 не оподатковуваних мінімумів.

При порушенні порядку передачі реєстру власників цінних паперів штраф становитиме 500-1000 неоподатковуваних мінімумів.

Не забули в ДКЦПФР розширити і свої повноваження для перевірок організацій.

Комісія перевірятиме компанії, яких позбавили ліцензій на зайняття професійною діяльністю на фондовому ринку, і перевіряти програмні продукти учасників, включаючи саморегулівні організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!