Азаров вирішив "реформувати" залізницю на чотири роки довше

Вівторок, 1 листопада 2011, 12:45

Кабінет міністрів продовжив терміни реформування залізничного транспорту країни до 2019 року, тоді як раніше його планувалося завершити в 2015 році.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою уряду № 1106 від 26 жовтня, обсяг фінансування відповідної програми на перших двох етапах становитиме 9,333 мільярда гривень, у тому числі 4,095 мільярда гривень з державного бюджету, 3,954 мільярда гривень - з місцевих бюджетів.

У прийнятій в 2009 році постанові ця сума становила 1,4 мільярда гривень.

Реклама:

У документі сказано, що процес перетворення буде проходити в три етапи.

Зокрема, на першому етапі, який триватиме з 2010 до 2012 року, передбачається удосконалення нормативно-правової бази, створення суб'єкта господарювання на базі "Укрзалізниця", впровадження механізму розподілу фінансових потоків за видами діяльності.

Другий етап - 2013-2015 роки передбачає формування вертикально інтегрованої Виробничо-технологічної системи залізничного транспорту, структурованої за видами діяльності з впровадженням автоматизованої системи обліку та управління.

Крім того, в цей період будуть створені головний і регіональні центри управління перевезеннями.

Передбачається також впровадження механізму фінансової підтримки пасажирських перевезень.

На другому етапі планується формування господарюючих суб'єктів у секторі приміських перевезень, акціями яких будуть володіти місцеві органи влади, акціонерне товариство на базі "Укрзалізниці" та інші юридичні особи.

Третій етап реформування триватиме з 2016-го по 2019 рік. У цей час уряд розраховує ліквідувати систему перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних шляхом впровадження механізму фінансової підтримки.

Крім того, Кабмін має намір створити суб'єкт господарювання в сфері пасажирських перевезень дальнього сполучення і збільшити кількість приватних компаній, що володіє парком пасажирських вагонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!