Кириленко просить Азарова показати угоду про вільну торгівлю з СНД

Середа, 26 жовтня 2011, 09:10

Депутат Верховної ради, член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" В'ячеслав Кириленко просить прем'єр-міністра Миколу Азарова оприлюднити текст угоди про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності Незалежних Держав.

Про це сказано у повідомленні партії "За Україну!", лідером якої є Кириленко, передають "Українські новини".

"Пройшов тиждень з моменту підписання угоди про зону вільної торгівлі СНД. І за цей час ні комітет закордонних справ Верховної Ради, ні експерти, ні економісти не бачили тексту угоди. Створюється враження, що Азаров підписав чисті бланки, на яких зараз від імені України пишеться якийсь документ", - сказав депутат.

Він також повідомив, що надіслав депутатський запит на ім'я Азарова з вимогою негайно надати текст угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Реклама:

"На моє переконання, приховування тексту угоди про створення зони вільної торгівлі СНД від українців свідчить, що влада в черговий раз пішла на здачу національних інтересів", - вважає депутат.

Кириленко також зазначив, що уряд не проводив експертного чи громадського обговорення про цей документ.

18 жовтня 8 країн СНД домовилися про створення зони вільної торгівлі, підписавши відповідну угоду під час засідання глав урядів країн СНД у Санкт-Петербурзі.

Угоду підписали Росія, Україна, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Киргизстан, Молдова і Таджикистан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!