ФРС закликала США не розраховувати на друкарський станок

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 12:17

Адміністрація США не повинна більше розраховувати на якісь пакети фінансової допомоги від Федеральної резервної системи.

Сенату необхідно якомога швидше прийняти закони про зниження дефіциту держбюджету і боротьби з безробіттям, заявив глава ФРС Бен Бернанке, передають "РИА Новости".

У четвер Бернанке взяв участь у традиційному щотижневому робочому сніданку сенаторів демократичної фракції.

Як розповів журналістам після зустрічі один з її учасників, заступник глави демократичної більшості сенатор від Іллінойсу Річард Дербін, законодавці просили Бернанке про те, щоб ФРС зробила більш рішучі кроки по зміцненню американської економіки і боротьби з безробіттям.

Реклама:

Проте у відповідь на всі прохання Бернанке заявив, що він і ФРС вже зробили все, що можливо для підтримки економіки та зміцнення фінансової політики, і тепер настала черга влади зайнятися цим питанням.

"Бернанке сказав, що він, з фінансової точки зору, зробив все можливе. Я думаю, що це дійсно так. Зараз все залежить від нас - нам потрібно прийняти законопроект про боротьбу з безробіттям, ми намагаємося це зробити", - сказав Дербін.

На зустрічі, за словами сенатора, також обговорювалася і економічна криза в Європі.

Бернанке знову повторив, що події в Греції можуть негативно вплинути на економічну ситуацію в США. Глава ФРС також відзначив, що американський уряд і він сам неодноразово закликали владу європейських країн зробити рішучі кроки, щоб уникнути збільшення кризи.

Законодавці отримали "велику кількість нової детальної інформації" про суть європейських проблем, проте Бернанке, за словами Дербіна, відмовився відповісти на питання, наскільки велика ймовірність поширення кризи за межі Європи.

Раніше влада США вирішила скоротити допомогу іноземним державам через бюджетну кризу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!