Одеським портом керуватиме людина з партії Тігіпка

Понеділок, 17 жовтня 2011, 10:01

Микола Павлюк залишив посаду начальника Одеського морського торгового порту (ОМТП), яку обіймав з 1985 року.

Виконуючим обов'язки керівника призначений його вихованець - перший заступник начальника ОМТП, член партії "Сильна Україна" Юрій Васьків, передає "Комерсант-Україна".

Павлюк буде почесним президентом ОМТП, що забезпечить наступність і збереже відносини з давніми партнерами порту, відзначають експерти.

Назвати причини свого рішення Павлюк відмовився.

Реклама:

"Я вважаю, що Васьків гідний зайняти це місце. Здається, з цього питання є деяке розуміння в Міністерстві інфраструктури", - зазначив Павлюк.

Влітку прокуратура Криму порушила чотири кримінальні справи щодо Павлюка. Він підозрюється в нанесенні шкоди державі на загальну суму 2,5 мільйона гривень при передачі в оренду та ремонті готелю "Одеса".

8 серпня Павлюк був звільнений під заставу і підписку про невиїзд. Розслідування цих справ триває.

Павлюк пропрацював в ОМТП більше 50 років, з яких близько 25 років очолював порт.

Учасники ринку в бесідах неодноразово відзначали його здатність знаходити спільну мову як з державними органами, так і з інвесторами.

Те, що Павлюк залишається працювати в порту в якості почесного президента, на думку експертів, може служити певною гарантією для інвесторів, які звикли працювати з ним.

Експерти називають Васьківа ставлеником Павлюка. Йому 31 рік, роботу в ОМТП він почав з посади диспетчера.

Першим заступником начальника порту Васьків пропрацював близько шести років. Крім того, він є депутатом Одеської міської ради від партії "Сильна Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!