Азаров хоче влити в інфраструктуру Криму 31 мільярд

Четвер, 29 вересня 2011, 10:42

Кабінет міністрів 28 вересня схвалив розвиток інфраструктури Криму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради Міністрів Криму, передають "Українські новини".

Зокрема, урядом були схвалені проекти державних програм "Вода Криму" на 2011-2020 роки та "Розвиток транспортного та дорожнього комплексів Криму" на період до 2020 року.

У програмі визначені шість пріоритетних напрямків розвитку транспортно-дорожнього комплексу республіки: розвиток автомобільних доріг, розвиток автомобільного транспорту, електротранспорту, залізничного, морського і авіатранспорту.

Реклама:

Загальний обсяг фінансування програми становить 31,6 мільярда гривень.

Так, кошти планується направити на продовження будівництва об'їзної дороги в Сімферополі, капітальний ремонт туристичних маршрутів в Ялті, Євпаторії, реконструкцію дороги "Білогірськ - Привітне", а також будівництво дороги "Гвардійське - Глибокий Яр - Ялта".

Крім цього, в рамках програми передбачається оновлення тролейбусного парку в Сімферополі, Алушті, Керчі та Ялті, а також трамвайного парку в Євпаторії, будівництво тролейбусних ліній у Керчі і трамвайних ліній в Євпаторії.

Також, відповідно до програми, передбачається завершення будівництва приміського вокзалу в Сімферополі, реконструкція вокзального комплексу станції Саки і перенесення Євпаторійського вантажного порту на озеро Донузлав.

Виконання програми "Вода Криму", дозволить досягти стабільного забезпечення населення якісною питною водою, яка відповідає європейським стандартам.

Крім цього, реалізація програми дозволить збільшити охоплення централізованим водопостачанням не менше 10% території Криму, насамперед сільських населених пунктів, а також знизити собівартість і підвищити якість послуг, поліпшити функціонування систем водопостачання та водовідведення.

В цілому для реалізації 22 заходів програми необхідні кошти в сумі 6,2 мільярда гривень.

Програми спрямовані в Міністерство фінансів і Міністерство юстиції для доопрацювання з урахуванням державного бюджету на 2012 рік.

Нагадаємо, в травні Кабмін затвердив державну цільову екологічну програму розвитку Криму "Екологічно безпечний Крим" на 2011-2015 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!