Україна продаватиме надра через "вікно"

Вівторок, 2 серпня 2011, 16:34

Принцип "єдиного вікна" оптимізує роботу з надрокористувачами.

Про це заявив голова Державної служби геології і надр Едуард Ставицький, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, "Єдине вікно" дозволить інвестору отримувати послуги геологічного аудиту за спрощеною схемою.

"Протягом дії ліцензії надрокористувачі зможуть отримувати повне наукове супроводження своїх поточних дій, зможуть грамотно планувати завдання на перспективу. Глобально "єдине вікно" допоможе спростити процедуру оформлення документації на надрокористування, отримання наукової інформації", - сказав Ставицький.

Реклама:

"Держгеонадра спростить роботу з надрокористувачами, а також скоротить кількість перевірок, оскільки тепер все буде видно "як на долоні", - наголосив він.

За словами Ставицького, нині робота "єдиного вікна" проходить в тестовому режимі, офіційний старт програми планується на кінець вересня.

Також Держгеонадра має намір створити шість територіальних центрів із геологічного контролю.

"Ми маємо намір сконцентрувати контрольні функції в єдиній системі, що дасть можливість оптимізувати ревізійну роботу і скоротить порушення у сфері надрокористування", - повідомив Ставицький.

Серед ключових змін в законодавстві, що регламентує роботу з надрокористувачами, голова Держгеонадр відзначив можливість отримання наскрізної ліцензії (на дослідно-промислову розвідку (ІПР) і відразу на видобуток) і зміни в законі про УРП.

"Законодавчо закріплено, що договір інвестора з державою базується на оподаткуванні, яке існувало на початок укладання угоди. Це серйозна норма, яка гарантує стабільність роботи в Україну і створює комфортні умови для вітчизняних та іноземних компаній", - уточнив голова Держгеонадр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!