У Білорусі масово закриваються обмінники

Понеділок, 18 липня 2011, 11:15

Білоруські банки закривають обмінні пункти у зв'язку зі значним скороченням обсягу здійснюваних ними валютних операцій через дефіцит валюти в країні.

Зокрема, за інформацією, наданою Белагропромбанком, 15 обмінних пунктів з 89 або 17% в загальній кількості обмінних пунктів банку тимчасово не працюють, повідомляє портал "Дело".

Подібна ситуація склалася і в Белинвестбанку, за словами представника якого, 15 обмінних пунктів з 70 (21,4%) довелося тимчасово закрити.

Роботу частини обмінних пунктів призупинив Белсвіссбанк. Крім того, банк відклав плани щодо розширення своєї мережі в інших містах Білорусі.

Реклама:

У Франсабанку тимчасово закриті 20% обмінних пунктів.

Як відомо, білоруська валюта з початку 2011 року знецінилася стосовно американського долара в 7 разів більше, ніж валюта Туркменістану, в 29,1 разу - Узбекистану, у 29,8 разу - Грузії, в 62,8 рази - України, в 107 разів - Таджикистану, в 679 разів - Вірменії, в 1763 рази - Росії.

При цьому єдиною легальною можливістю купити валюту залишається продаж іноземної валюти на соціально значимі цілі через держбанки.

Економіка Білорусії переживає найважчу за останні 10 років фінансову кризу.

Нацбанк країни марно намагався утримати курс білоруського рубля на колишніх рівнях, однак лише витратив більшу частину своїх золотовалютних резервів на безплідні спроби погасити паніку серед населення.

З 24 травня Нацбанк країни змушений був девальвувати національну валюту: офіційний курс долара виріс відразу на 56% - до 4930 білоруських рублів з 3155 рублів, а нацвалюта формально подешевшала до долара на 36%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!