Аграрний фонд скасував мільярдні тендери

Вівторок, 12 липня 2011, 10:36

Аграрний фонд скасував низку великих тендерів на придбання агропромислової продукції.

Відповідні оголошення 11 липня опубліковані в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Через "відсутність потреби у закупівлі" відмінені закупівлі 23,6 тисячі тонн сухого молока на суму близько півмільярда гривень (відповідно до ринкових цін), а також 95,7 тисячі тонн бурякового цукру майбутнього врожаю. Аналогічний тендер на суму 813 мільйонів  гривень було проведено раніше.

Через подачу менше ніж двох пропозицій АФ відмінив тендери на закупівлю 142 тисяч тонн кормових класів пшениці і ячменю, а також 234 тисяч тонн продовольчих класів пшениці і жита.

Реклама:

Також Міністерство економічного розвитку до сих пір не погодило "Державній продовльчо-зерновій корпорації" закупівлю "у одного учасника" 2,09 мільйона тонн кормових зернових культур.

Відповідне обґрунтування було направлено ще у березні 2011 року. Потребу в такій закупівлі ДЗПКУ обґрунтовувало необхідністю створення "міцної кормової бази" для "великих тваринницьких комплексів".

"На теперішній час такі об'єми кормових культур можуть бути запропоновані з боку ТОВ "Хліб Інвестбуд".

8 липня Верховна рада прийняла з поправками президента законопроект 7532, яким вносяться зміни до закону "Про здійснення державних закупівель".

Серед іншого, з під дії закону виводяться закупівлі Аграрного фонду, а міністерство економічного розвитку втрачає функцію погодження закупівель у одного учасника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: