Українських атомників взяли до Європи

П'ятниця, 24 червня 2011, 13:55

Генеральна асамблея "Європейського ядерного форуму" ("Форатом") проголосувала за приєднання асоціації підприємств української атомної промисловості ("Український ядерний форум") в якості асоційованого члена до цієї організації.

"Український ядерний форум" став першою організацією у "Форатомі" з країн, які не є членами Європейського Союзу, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу асоціації.

В асоціації відзначають, що асоційоване членство в "Форатомі" є кроком на шляху інтеграції України в ЄС, а також "дозволить координувати позиції з ключових питань розвитку ядерної енергетики, налагодити тісніші відносини з європейськими структурами, що мають відношення до формування європейської енергетичної політики та розвитку ядерної енергетики, налагоджувати співпрацю й обмінюватися досвідом в ядерній сфері з провідними світовими компаніями".

"Європейський ядерний форум" - це об'єднання 16 національних ядерних форумів європейських країн (Бельгії, Болгарії, Угорщини, Великобританії, Іспанії, Італії, Нідерландів, Словаччини, Словенії, Румунії, Чеської Республіки, Фінляндії, Франції, Німеччини, Швеції, Швейцарії), що представляють інтереси більше 860 великих європейських і транснаціональних компаній.

Реклама:

Сфера діяльності цих компаній - надання продукції і послуг у ядерній галузі.

"Український ядерний форум" створений в грудні 2008 року підприємствами та організаціями ядерно-промислового комплексу України.

До асоціації входять: НАЕК "Енергоатом", ДП "Східний ГЗК", ЗАТ "Науково-виробниче підприємство" Радій ", ВАТ" Південтеплоенергомонтаж ", ВАТ" Теплоенергомонтаж ", науково-виробниче підприємство" Хартрон-Енерго Лтд."; Харківський науково- дослідний проектно-конструкторський інститут "Енергопроект", "Сєвєродонецьке науково-виробниче об'єднання" Імпульс "; Консалтингова компанія ENCONET Consulting Ges.mbH

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!