Пшонка не дає Балозі заробляти на Чорнобилі

Четвер, 23 червня 2011, 18:31

Міністерство надзвичайних ситуацій заявляє про призупинення туристичних поїздок, які здійснювалися з ознайомлювальною метою через туроператорів в Чорнобильську зону відчуження.

Про це сказано в повідомленні прес-служби МНС, передають "Українські новини".

"На сьогодні поїздки, які відбувалися з ознайомлювальною метою через туристичних операторів у зону відчуження, припинено", - сказано в повідомленні.

Відомство зазначає, що це пов'язане з опротестуванням Генеральною прокуратурою наказу МНС, яким було затверджено порядок відвідування зони відчуження.

"Цей порядок визначав правила відвідування Чорнобильської зони, маршрути, за якими пересувалися відвідувачі, котрі їхали з ознайомлювальною метою, час перебування в зоні, зовнішній вигляд і т.ін.", - зазначається в повідомленні.

МНС вважає свій наказ законним, оскільки він був зареєстрований у Міністерстві юстиції та погоджений з низкою зацікавлених органів влади, а саме - Службою безпеки України, Міністерством охорони здоров'я, Державною інспекцією з ядерного регулювання, Міністерством закордонних справ.

За даними прес-служби, остаточне рішення у цій справі прийме суд.

На сьогодні технічні візити в зону відчуження тривають: журналісти, учені та інші мають право відвідувати її для здійснення своєї професійної діяльності.

У Чорнобильській зоні радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту і вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень.

МНС не повідомляє, коли Генпрокуратура опротестувала наказ міністерства та у зв'язку із чим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!