В 2010 році Україна втратила третину інвестиційних проектів

Середа, 22 червня 2011, 16:06
За 2010 рік Україна погіршила своє становище із залучення прямих іноземних інвестицій у порівнянні з 2009 роком.

Такого висновку дійшла  компанія "Ернст енд Янг" за результатами щорічного дослідження "Огляд інвестиційної привабливості країн Європи".

Протягом 2010 року Україною залучено лише 31 інвестиційний проект і створено 1150 робочих місць.

Керуючий партнер "Ернст енд Янг" в Україні Олексій Кредісов при цьому зазначив: "Це один відсоток від долі ринку, і це на 33 % зменшення кількості проектів в Україні у порівнянні з 2009 роком.

"Це чиста статистика, якій складно суперечити: за минулий 2010 рік Україна втратила у кількісному підрахунку третину проектів і у відповідному рейтингу спустилась з 17-го місця у 2009 році на 21 місце у 2010 році", - наголосив представник компанії "Ернст енд Янг".

Реклама:

Таким чином, загальна вартість надходжень прямих іноземних інвестицій у країну 2010  скоротилась на 9 % у порівнянні з 2009 до 4, 15 мільярдів доларів.

Генеральний директор компанії Nestle в Україні та Молдові Мауріціо Патарнелло у цьому контексті зауважив, що український уряд, очевидно, не має довіри до бізнесу і не створює умови для внутрішнього інвестора, з яким іноземцям також доводиться вести бізнес.

Патарнелло наголосив, що його компанія не хоче працювати в корупційних умовах і прагне ефективної та чіткої судової системи.

Бізнесмен також сказав, що добробут у цій країні має створювати не тільки уряд, а й саме населення.

Втім, зважаючи на те, що високий рівень освіти та бізнесовий дух притаманний переважно молоді, очікувати прориву до добробуту раніше, ніж за кілька років не доводиться.

За результатами дослідження встановлено, що невизначеність України щодо свого інвестиційного клімату обмежує ентузіазм інвесторів та підриває інвестиційний потенціал країни.

Сполучення інфляції зі скороченням ВВП більш ніж на 15 % у 2009 році викликало занепокоєння інвесторів з приводу ділових можливостей у країні.

За кількістю проектів ключовими інвесторами в Україну за останні 5 років були США - 12 %, Німеччина - 12 %, Росія - 10 % і Франція - 8 %.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!