Мінагропрод побачив підвищений інтерес Китаю до українського АПК

Середа, 22 червня 2011, 09:20

У Міністерстві аграрної політики і продовольства відзначають пожвавлення українсько-китайського співробітництва у сфері агропромислового комплексу.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Мінагропроду.

За інформацією міністерства, про зростаючий інтерес Китаю до українського АПК свідчить кілька спільних проектів, остаточні деталі яких зараз узгоджують українська та китайська сторони.

Зокрема, вже розроблені і остаточно узгоджуються тексти меморандумів про співробітництво у сфері ветеринарної медицини, а також між Мінагропродом і урядом китайської провінції Ляонін в галузі сільського господарства.

Реклама:

Також уже підписаний меморандум про взаєморозуміння між Мінагропродом і міністерством сільського господарства КНР з питань спільного будівництва агротехнопарку.

Крім того, як повідомляється, ведуться роботи над проектом будівництва молочної товарної ферми на 3300 голів дійного стада в Чернігівській області, для фінансування якого вирішено залучити кредитні кошти Промислово-торговельного банку Китаю, а також над проектом будівництва свинокомплексу із замкнутим циклом виробництва потужністю 24 тис. голів на рік у Київській області за участю ВАТ "Китайська корпорація інжинірингу САМС".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!