Шувалов розповів, навіщо Митному союзу Україна

Субота, 18 червня 2011, 09:26

Вступ України до Митного союзу значно посилить цей інтеграційне об'єднання.

Про це заявив віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов у п'ятницю на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, повідомляє агентство УНІАН.

"Який проект не візьми, Україна могла б для цінності Митного союзу і для нашої інтеграції додати щось, що буде якісною зміною", - сказав він.

За словами російського віце-прем'єра, три країни - РФ, Казахстан і Білорусь - утворюють серйозну цінність, яка за потужністю може зрівнятися з ЄС і створювати інтеграційні процеси на Схід.

Реклама:

"Україна в цьому випадку така цінність, володіє такими якостями, що, працюючи разом з нами в Митному союзі, перетворила б наш Євразійський економічний союз у зовсім іншого рівня цінність - значно потужнішу", - підкреслив він.

За словами Шувалова, це питання геополітичне і, можливо, це "десь Європі не потрібно або ще десь".

За його словами, справа українського народу - за кого голосувати.

"Рішення, які приймав український народ, через це важко складалися відносини з українським керівництвом. У нас не все просто проходило, і дуже багато було упущено спільних можливостей і проектів", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше комісія Митного союзу застосувала низку заходів з обмеження імпорту українських товарів до Росії, Білорусі і Казахстану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!