МВФ розробив "енергетичні" пропозиції для Білорусі

Понеділок, 13 червня 2011, 13:43

Місія Міжнародного валютного фонду виробила кілька пропозицій у сфері економічної політики, які можуть бути корисні для Білорусі.

Про це заявив глава місії МВФ по Білорусі Кріс Джарвіс на зустрічі з прем'єр-міністром Білорусі Михайлом Мясниковичем в понеділок у Мінську, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми маємо добре уявлення про поточну економічну ситуацію в Білорусі. Нам вдалося запропонувати варіанти, що стосуються економічної політики, які можуть виявитися вам корисними", - сказав Джарвіс.

Він зазначив, що в ході роботи в Білорусі місія провела низку нарад в уряді та Нацбанку країни, бесіди з представниками білоруського бізнес-спільноти, експертами, представниками банківських та дипломатичних кіл.

Реклама:

Джарвіс зауважив, що "ми перебуваємо на першому етапі переговорів про можливу (кредитну) програму".

"Очевидно, нам належить пройти тривалий шлях", - сказав він.

"Після нашого повернення до Вашингтона, ми продовжимо роботу, як на рівні технічних фахівців МВФ і Білорусі, так і через нашого постійного представника в республіці", - продовжив глава місії.

Зі свого боку прем'єр-міністр Білорусі запропонував обговорити під час зустрічі в понеділок "питання, пов'язані з нашим зверненням про розробку програми, спільної з фондом, що стосується стабілізаційного кредиту".

"Я розумію, що вони не входять до компетенції місії, але дозволив їх сформувати, оскільки у своїх матеріалах ви також торкаєтеся цих питань", - сказав Мясникович.

"Ми, як повноцінні члени МВФ, можемо розраховувати на певну підтримку у важку хвилину", - вважає глава білоруського уряду.

Він також зазначив, що в ході зустрічі "деякі ключові моменти ми зможемо обговорити, щоб виробити узгоджену програму дій, а також обговоримо питання якості виконання зроблених місією рекомендацій в минулий раз і узгодимо позиції на черговий період".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!