У США дешевшає бензин

Понеділок, 13 червня 2011, 10:01

За останні три тижні середня ціна бензину в США знизилася на 4% і може знизиться далі через скорочення попиту, падіння цін на нафту і повідомлень про можливе збільшення видобутку нафти Саудівською Аравією.

Це показало обстеження 2500 заправних станцій у великих містах континентальної частини (за винятком Гаваїв і Каліфорнії) США, проведене службою "Ландберга Сервье", передає телеканал "Вести".

Згідно із повідомленням, станом на 10 червня року 1 галон (3,8 літри) низькосортного пального коштував у середньому по країні 3,74 долара. 20 травня галон пального коштував 3,91 долара.

Найдорожче бензин коштує жителям Чикаго - 4,29 долара за галон, найдешевше - автомобілістам в місті Джексон (штат Міссісіпі) - 3,41 долара.

Реклама:

У п'ятницю на нью-йоркській товарній біржі ціна бареля легкої нафти з низьким вмістом сірки з поставкою в липні опустилася відразу на 2,64 долара і склала до кінця торговельного дня 99,29 долара за барель.

Відзначається, що крім зниження цін на нафту, важливим фактором, що впливає на динаміку цін на бензин, є слабкий попит на американському ринку, який все ще відчуває на собі наслідки безробіття.

Чималий вплив має і загальне надвиробництво нафти.

Всі ці чинники разом узяті будуть продовжувати штовхати ціни на бензин вниз щонайменше до кінця липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!