Росія з Україною можуть об'єднати авіаактиви

Вівторок, 31 травня 2011, 14:54

Активи сторін спiльного українсько-росiйського пiдприємства "ОАК-Антонов" можуть об'єднати у спільному статутному фонді.

Про це заявив голова ДАК "Антонов" Дмитро Кiва, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я не виключаю (такої можливостi), але це мають схвалити уряди РФ та України", - сказав він журналiстам у вiвторок.

За його словами, передача активiв до фонду СП це "не самоцiль" для партнерiв.

Реклама:

"Головне, це грамотно i вмiло органiзований бiзнес. Наша мета - це розширення ринкiв i продажiв", - зазначив голова ДАК.

У зв'язку з цим Кiва також зазначив, що пiд час робочої зустрiчi, що вiдбулася в травнi в Києвi, з новим головою ОАК Михайлом Погосяном обговорювалися питання вдосконалення кооперацiї за спiльними програмами, зниження витрат на виробництво, забезпечення рентабельного серiйного виробництва лiтакiв.

Керівник ДАК "Антонов" повідомив, що 2 червня в Москвi вiдбудеться засiдання Ради директорiв СП "ОАК-Антонов", пiд час якого партнери планують обговорити кадровi та органiзацiйнi питання роботи спiльної структури.

ДАК "Антонов" i ВАТ "Об'єднана авiабудiвна корпорацiя" (ОАК) пiдписали угоди учасникiв СП у жовтнi 2010 року.

Створюване на паритетних засадах СП забезпечить координацiю української та росiйської сторiн за спiльними програмами авiапрому, а також займеться питаннями маркетингу i пiсляпродажного обслуговування лiтакiв.

СП також займеться виробленням пропозицiй щодо подальшої iнтеграцiї авiапромiв РФ та України в майбутньому, пiсля завершення корпоратизацiї авiапрому України.

На цьому етапi створення спiльної структури, яка за своїми функцiях виконуватиме функцiї управляючої компанiї, про передання будь-яких матерiальних активiв до статутного капiталу не йдеться.

До створеного рiшенням уряду України у 2008 роцi ДАК "Антонов" входять ДП "Антонов", фiлiя ДП - "Серiйний завод "Антонов" (ранiше - КиДАЗ "Авiант"), ДП "410-й завод цивiльної авiацiї", Харкiвське державне авiацiйне виробниче пiдприємство (ХДАВП).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!