Київ "підлатає" бюджет за рахунок оренди

Вівторок, 24 травня 2011, 09:59

У КМДА склали список 179 об'єктів комунальної нерухомості для передачі в оренду через конкурси.

П'ять відповідних проектів рішень включені до порядку денного найближчої сесії Київради, пише газета "Экономические известия".

Серед орендодавців - комунальні підприємства "Київський метрополітен", "Київпастранс", "Київзеленбуд", "Печерськжитло", "Липкижилсервіс" та інші.

Передбачається здати в оренду 12 об'єктів у Подільському районі загальною площею 1960 кв. м.

Реклама:

Близько 1,5 тис. кв. м готовий передати Київський університет імені Бориса Грінченка.

Крім того, у списку об'єктів - території вестибюлів і переходів 31 станції метро.

Площі ділянок складають 1-26,3 кв. м.

Крім цього "Київпастранс" має намір тимчасово розлучитися із підземними частинами п'яти станцій швидкісного трамвая - "Сім'ї Сосніних", "Ромена Роллана", "Польова", "Політехнічна" і "Гарматна". Планується також провести конкурс з оренди приміщення станції "Індустріальна".

Відповідно до проектів рішень, розпорядники майна зобов'язані підписати тристоронні угоди із проведення його оцінки з міським управлінням комунальної власності (замовником) і переможцем конкурсу (виконавцем).

Згідно з нормативними документами КМДА, в підземних переходах метрополітену підприємці отримують право продавати квіти, газети, журнали, книги, батарейки, картки поповнення рахунку, сувеніри і канцелярські товари.

Бажання передати ці об'єкти в оренду в адміністрації пояснюють необхідністю поповнити міську скарбницю.

У 2011 році надходження від орендної плати за користування комунальним майном заплановані в обсязі 181,741 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: