Мартиненко ініціює відставку Тігіпка

П'ятниця, 20 травня 2011, 14:30

Голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко ініціює відставку віце-прем'єр-міністра, міністра соціальної політики та праці Сергія Тігіпка.

"20 травня голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко зареєстрував у Верховній раді проект постанови № 8555 про звернення парламенту до президента щодо Тігіпка", - йдеться в повідомленні прес-служби НУ-НС.

Відставка Тігіпка ініційована через непрофесіоналізм та провали у соціально-економічній політиці уряду.

Мартиненко вважає, що "останньою краплею стало чергове ігнорування Тігіпком своїх обов'язків щодо виступу перед Верховною радою під час "години уряду".

Реклама:

"Тігіпко щоразу придумує приводи для того, аби не відповідати на неприємні для нього питання про провал усіх можливих реформ, за які він безпосередньо відповідає в уряді", - зазначив голова фракції НУ-НС.

В пояснювальній записці до проекту постанови вказується, що Тігіпко безпосередньо відповідає за  провальні проекти Податкового кодексу, пенсійної реформи, Трудового та Житлового кодексів, які викликали значні суспільні протести та збурили суспільство.

"При цьому Тігіпко публічно заявляв про прагнення самому піти у відставку не пізніше літа 2011 року - оскільки побоюється подальшого падіння власного рейтингу та намагається уникнути політичної відповідальності за свою роботу", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!